Narednih dana susnježica, snijeg i temperature ispod nule

0
38

U Bosni i Hercegovini narednih dana očekuje se susnježica, snijeg i temperature koje će se spuštati do minus dva stepena Celzijusa.

U BiH jutros je bilo oblačno vrijeme, sa susnježicom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Najhladnije je bilo na Bjelašnici gdje je izmjereno minus šest stepeni Celzijusa.

Na Ivan Sedlu izmjerena su minus tri stepena, Drvaru minus jedan, Bihaću, Bugojnu, Prijedoru i Sokocu nula, Banja Luci, Doboju, Gradačcu, Sanskom Mostu, Sarajevu, Srebrenici i Tuzli jedan, Zenici i Zvorniku dva, Bijeljini tri, Livnu četiri, Mostaru i Trebinju pet, Širokom Brijegu i Stocu sedam i Neumu 10 stepeni.

“Danas u BiH oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni. U nizinama sa slabom kišom, koja se može lediti u dodiru sa tlom. U Hercegovini slaba kiša. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu zemlje do deset stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U utorak se u Bosni očekuje oblačno vrijeme, ponegdje sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može pasti i malo kiše. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i tri, na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu zemlje do deset stepeni.

U srijedu se u Bosni očekuje oblačno vrijeme ponegdje sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između minus jedan i pet, na jugu zemlje od sedam do deset stepeni.

U četvrtak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i tri, na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu zemlje do deset stepeni.

federalna.ba/AA