Narcisu Mekiću 20 godina zatvora za dvostruko ubojstvo i smrt starice

0
310

Bugojanac Narcis Mekić (25) proglašen je krivim za ubojstvo svojih prijatelja Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23) te razbojništvo, kojom prilikom je smrtno stradala Ankica Krstanović (75).
Vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku kojim je predsjedavao sudija Darmin Avdić, zbog svega navedenog, Mekića je osudilo na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina. Oslobođen je optužbi za silovanje Ankice Krstanović. Presuda nije pravomoćna i optuženi ima pravo žalbe Vrhovnom sudu FBiH.

Također, Vijeće je osudilo na godinu zatvora Almira Kurbegovića zbog pomaganja Mekiću nakon ubojstva. Kurbegović je nož kojim je Mekić ubio Meškina oprao i bacio u šaht. Također mu je dao čistu odjeću jer je njegova bila zamrljana krvlju.

Sud je također djelimično dosudio postavljene imovinskopravne zahtjeve oštećenih obitelji tako što se optuženi Narcis Mekić obavezuje da oštećenima Korneliji Galić i Gordani Lozančić, na ime duševne boli kao nematerijalne štete zbog smrti roditelja, isplati iznose od po 20.000 KM, te 250 eura i 550 KM na ime materijalne štete. Oštećenima Zlati Meškin, Eminu Seferović i Nihadi Seferović, također na ime duševne boli kao nematerijalne štete zbog smrti djeteta, Mekić se obavezuje da isplati iznose od po 20.000 KM, dok se u preostalom dijelu postavljenih imovinskopravnih zahtjeva oštećeni upućuju na parnični postupak.

Izvor: drukciji.ba