Uz sočnu jabuku i bademe ovaj poznati desert zasladit će vas baš onako kako treba dok čekate Novu godinu…
Ovaj tiramisu možete spremiti u vatrostalnoj posudi ili u malim čašicama. Svejedno, bit će hit.
Sastojci
- 400 g jabuka
- 100 g piškota
- 200 ml soka od jabuka
- 50 ml calvados likera
- 2 zvjezdasta anisa
- 2 prutića cimeta
- 40 g nasjeckanih badema 3 velike žlice (na vrh) šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 ml slatkog vrhnja
- 250 g mascarpone sira , mljeveni cimet , badem u listićima
- Priprema
- Prvo ogulite jabuke i uklonite koštice. Narežite ih na komadiće i zakuhajte u soku od jabuke u koji ste dodali calvados, prutiće cimeta, zvjezdasti anis i 2 kašike šećera. Sve zajedno krčkajte na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju, piše portal roditelji.hr.
- Nasjeckajte piškote tako da vam ostanu male mrvice. Zatim ih raspodijelite u čašice.
- Popržite bademe na tavici i dodajte ih u lončić s jabukama.
- Istucite šlag od slatkog vrhnja uz postupno dodavanje vanilin šećera i jedne žlice šećera. Na kraju umiješajte mascarpone.
- Iz lončića s jabukama uklonite prutiće cimeta i anis. A zatim ih prelijte u čašice.
- Na jabuke stavite kremu s mascarponeom, a po vrhu pospite listiće badema. Sve ukrasite mljevenim cimetom i ostavite u frižideru dva sata prije posluživanja.
Nadamo se da vam se sviđa ovaj tiramisu.
izvor: tntportal.ba / roditelji.hr