Napravite tiramisu s jabukama i bademima

0
55
, Image: 468534645, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: NATALIA MAMYSHEVA / Alamy / Alamy / Profimedia

Uz sočnu jabuku i bademe ovaj poznati desert zasladit će vas baš onako kako treba dok  čekate Novu godinu…

Ovaj tiramisu možete spremiti u vatrostalnoj posudi ili u malim čašicama. Svejedno, bit će hit.

Sastojci

  • 400 g jabuka
  • 100 g piškota
  • 200 ml soka od jabuka
  • 50 ml calvados likera
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 2 prutića cimeta
  • 40 g nasjeckanih badema 3 velike žlice (na vrh) šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 250 g mascarpone sira , mljeveni cimet , badem u listićima
tiramisu
  • Priprema
  1. Prvo ogulite jabuke i uklonite koštice. Narežite ih na komadiće i zakuhajte u soku od jabuke u koji ste dodali calvados, prutiće cimeta, zvjezdasti anis i 2 kašike šećera. Sve zajedno krčkajte na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju, piše portal roditelji.hr.
  2. Nasjeckajte piškote tako da vam ostanu male mrvice. Zatim ih raspodijelite u čašice.
  3. Popržite bademe na tavici i dodajte ih u lončić s jabukama.
  4. Istucite šlag od slatkog vrhnja uz postupno dodavanje vanilin šećera i jedne žlice šećera. Na kraju umiješajte mascarpone.
  5. Iz lončića s jabukama uklonite prutiće cimeta i anis. A zatim ih prelijte u čašice.
  6. Na jabuke stavite kremu s mascarponeom, a po vrhu pospite listiće badema. Sve ukrasite mljevenim cimetom i ostavite u frižideru dva sata prije posluživanja.

Nadamo se da vam se sviđa ovaj tiramisu.

 

izvor: tntportal.ba / roditelji.hr