Nakon što je pobijedio na Eurosongu, otišao braniti Ukrajinu

Frontmen Kalush Orchestra koji je pobijedio na sinošnjem takmičenju za pjesmu Evrovizije poljubio je svoju devojku za rastanak kako bi se pridružio prvoj liniji fronta u ratu Ukrajine protiv Rusije.

Oleg Psiuk, frontmen folk-rep grupe, uslikan je kako svoju djevojku Oleksandru ispred hotela u Torinu u Italiji danas, dok je odlazio da brani Ukrajinu od Rusije.

Noseći svoj prepoznatljivi ružičasti šešir i ruksak, Psiukove stvari su stavljene u taksi koji je bio spreman za polazak, piše Daily Mail.

Bilobrov Oleksandra, djevojka frontmena ukrajinskog benda, uz slike nakon pobjede, napisala je:

“Mnogo emocija. Tako je teško pronaći riječi… još uvijek ne shvatate u potpunosti sve što se dešava! Koliko truda, koliko uzbuđenja i truda!

Tvoja pobjeda, pobjeda Ukrajine! Olezh, veoma sam ponosan na tebe”.

 

 

Objavila je i snimak na kojem se vidi da je jako emotivno reagovala na nastup predstavnika svoje zemlje – s razlogom.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je  obećao da će održati Euroviziju u Mariupolju sljedeće godine nakon što je izljev podrške evropske javnosti odveo Ukrajinu do pobjede.

Ukrajina je završila na prvom mjestu sa 631 bodom, a Velika Britanije na drugom sa 466 bodova. Španija je bila treća sa 459, a Švedska četvrta sa 438.

Volodimir Zelenski je brzo pozdravio pobjedu – i čak je obećao da će sljedeće godine održati takmičenje u Mariupolju, uprkos tome što su grad opsjedali ruske snage.

izvor: crna – hronika.info

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print