Nakon produžetaka u finalu KK Promo poražen na turniru u Sinju

U finalnoj utakmici Prvog memorijalnog turnira “Mladen Pavić Kembo” u Sinju hrvatski prvoligaš, KK Alkar Sinj, nakon produžetka minimalno je savladao ekipu KK Promo rezultatom 96:95. Domaćini turnira bolje su otvorili utakmicu i dominirali tokom cijelog prvog poluvremena i na odmor odlaze sa velikih plus 18, bilo je 47:29. U nastavku, Momci s Vrbasa pokazali su da nisu došli da se predaju bez ispaljenog metka, zaigrali su mnogo bolje i do kraja uspjeli istopiti prednost Alkara. U dramatičnoj završnici, nakon četrdeset minuta igre, na semaforu je stajalo 83:83. U produžetku ponovo neizvjesna borba u kojoj je Alkar imao više koncentracije i sportske sreće i slavio minimalnu pobjedu.
Dvije utakmice u Sinju bile su odlična prilika treneru Nikoliću da provjeri trenutnu formu igrača i traži idealne kombinacije u kojima će novi roster Proma najbolje izgledati. Također, iskoristili smo priliku da steknemo nove sportske prijatelje, a u ime delegacije Proma, naš Mulo Hadžić razmijenio je poklone sa gradonačelnikom Sinja, gospodinom Mirom Buljom.
Još jednom, uz čestitku na pobjedi, srdačno zahvaljujemo KK Alkar na pozivu, odličnoj organizaciji i gostoprimstvu u prelijepom viteškom gradu.
A narednog vikenda očekujte prva košarkaška uzbuđenja ove jeseni u Donjem Vakufu. Naime, po prvi put u našem gradu, povodom njegovog 450. rođendana, održat će se turnir seniorskih ekipa. O detaljima tog događaja, kao i o novim igračima, pišemo do četvrtka, a onda, u petak, počinje ono naše: “Donji Vakuf, Donji Vakuf…”
Izvor: KK Promo Donji Vakuf
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print