Nakon okončanja natječaja Federalnog ministarstva, razvoja, poduzetništva i obrta, Donjovakufljani dobili poticaj za privredu

0
67

U prostorijama Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u Mostaru su potpisani ugovori sa članovima Općeg udruženja obrtnika poslodavaca Donji Vakuf, koji su prošli na Javnom natječaju „Poticaji privredi u 2015 godini“. 

Sredstva su odobrena Općem udruženju obrtnika poslodavaca Donji Vakuf, Pekari „Morić i sinovi“, “MONT inženjeringu” i Tvornici gipsa „Komar“. Prednost su imali mladi u poduzetništvu i oni koji su svoje poslovne planove napravili ka unapređenju.

“Zahvaljujući pravovremenom informisanju, od osnivanja Udruženja 2009. godine članovi ovog Udruženja su zadovoljni svojom prolaznošću i dobijenim sredstvima koja su im pomogla u ostvarenju njihovih projekata”, kazala je Jasminka Ajanović, sekretar Općeg udruženja obrtnika poslodavaca Donji Vakuf.

Direktor preduzeća “MONT inženjering” Kemal Čaluk istakao je da će ova sredstva dobro doći ovom novoosnovanom preduzeću montažnih kuća pri zapošljavanju i opstanku na tržištu.