Najuticajniji sajam namještaja u svijetu

0
309

Već prvih dana međunarodnog sajma “IMM 2018” u Kelnu bosanskohercegovačke kompanije ponovo postižu odlične rezultate. Kao i prethodnih godina, bh. namještaj svrstan je u red najrenomiranijih o čemu svjedoči i najveća posjećenost bh. štanda.

Do sada je ostvareno više od 200 kontakata iz preko četrdeset zemalja, te je dostavljen značajan broj zahtjeva za ponudu.

Među 1272 izlagača iz 50 zemalja svijeta je i 15 iz BiH od kojih je 8 na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine u organizaciji VTK/STK BiH, dok njih 7 izlaže samostalno. Na ovogodišnjem sajmu u Kelnu predstavila se i Grupacija Malak – DI „Janj“ Donji Vakuf.

Na bh. štandu su boravili predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić i zamjenik generalnog sekretara Nihad Bajramović, a štand je posjetio i generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučijano Kaluća.

 

Održan je sastanak sa menadžmentom Koelnmesse tokom kog je najavljeno da VTK/STK BiH planira i u 2019. godini zakupiti prostor za štand, te organizovati zajednički nastup bh. privrednika.

Riječ je o najuticajnijem sajmu namještaja u svijetu na kojem se tradicionalno određuju trendovi za narednu godinu.

Na štandu površine 210 m2 izlaže se između ostalog, masivni namještaj, tapacirani namještaj, klub stolovi, komode, regali za dnevnu sobu, uredske stolice i fotelje, te tapacirane stolice, barske stolice i fotelje.