Najskuplji restoran na svijetu

0
55

Ukoliko imate na raspolaganju 2.380 dolara, možete sebi priuštiti večeru u restoranu Sublimotion, koji je inače najskluplji restoran na svijetu.

Najskuplji restoran na svijetu i dalje je Sublimotion, “ugostiteljski objekt” koji se nalazi na Ibici. Ukoliko želite da probate večeru od čak dvadeset slijedova potrebno je da izdvojite 2.380 dolara, i to po osobi. Ovaj performans (odnosno večera) traje oko tri sata, a za to vrijeme možete nešto i popiti, i to je uračunato u cijenu.

Pod vodstvom šefa sa dvostrukom Michelinovom zvjezdicom, Paka Rončera, ovaj jedinstveni restoran “gura” gastronomsko iskustvo u hrabre, nove pravce kombinujući hranu, umjetnost i iluziju u novi revolucionarni koncept koji ide daleko izvan nepca.

Restoran ima sopstveni muzički jelovnik sa odgovarajućom koreografskom uslugom i revolucionarnom tehnologijom koja budi čula gostiju, zalogaj po zalogaj. Ovdje je iskustvo sve, samo ne obično.

Tokom teatralne gastronomske predstave, dvanaest sretnika uživa u avangardnoj kuhinji u visokotehnološkom, interaktivnom prostoru zvanom “kapsula”. Ovaj dio restorana služi kao prazno platno spremno da se transformira u gotovo sve što se može zamisliti. To uostalom i čini najskuplji restoran na svijetu – najskupljim!

“Sublimotion” radi samo nekoliko mjeseci godišnje, od početka juna do kraja septembra kada je i aktuelna turistička sezona na Ibici, i već nekoliko godina unazad drži titulu najskupljeg restorana na svijetu. Kako to iskustvo izgleda možete pogledati u videu.

Izvor: avaz.ba