Najmanje 60 mrtvih u masakru u koncertnoj dvorani u Moskvi. Napadači u bijegu

Ruske agencije javljaju, pozivajući se na FSB, kako je u napadu u koncertnoj dvorani Crocus City Hall u blizini Moskve ubijeno najmanje 60 ljudi, a 145 ih je ranjeno. Više osoba otvorilo je vatru iz automatskog oružja na civile u predvorju dvorane.

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti podijelila je potpunu izjavu ruskog istražnog odbora u vezi s najnovijim informacijama o terorističkom napadu.

– Istražitelji, kriminolozi i stručnjaci Istražnog odbora Rusije, zajedno s operativnim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova i FSB-a, nastavljaju istražne radnje na mjestu incidenta. Pregledavaju se tijela mrtvih. Prethodno je utvrđeno da je od posljedica terorističkog napada poginulo više od 60 ljudi.

Nažalost, broj žrtava bi se mogao povećati. Materijalni dokazi, uključujući oružje i streljivo, uzimaju se s mjesta zločina, nalažu se i provode sva potrebna vještačenja, uključujući genetsko, balističko vještačenje i vještačenje otisaka prstiju. Proučavaju se i snimke s nadzornih kamera – naveli su.

Kako je saopćeno među stradalima ima i djece

Inače, odgovornost za ovaj napad preuzeo je ISIL.

izvor: avaz.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print