Najbolja skijašica Elvedina Muzaferija na Bjelašnici sve oduševila: ‘Sutra bih mogla i pobijediti’

Elvedina Muzaferija imala je sjajne nastupe na Svjetskom prvenstu za žene u francuskom Courchevelu, ali danas nije imala sreću da nastupi na FIS Europa kupu na Bjelašnici.

Utrku je otkazalo loše vrijeme i vjetar, što je za našu najbolju skijašicu i dobro, jer će imati jedan dan više da se odmori nakon povratka iz Francuske.

Muzaferija će tako, nadamo se, nastupiti sutra u obje utrke na Bjelašnici u FIS Europa kupu.

“Mislim da je ovo i za mene jako dobar podsticaj da znam da mi možemo organizirati i daje mi samo još više snage. Vozit ću s brojem 33 u ponedjeljak, jer nisam u Top 30 po bodovima, ali znam da će staza izdržati. Skijanje je na tom nivou da mogu pobijediti ako se sve poklopi. Naravno, tu ima dosta faktora… Dat ću sve od sebe da odskijam kako zna. Vidjet ćemo”, rekla je najbolja bh. skijašica.

Elvedina Muzaferija
Foto: EPA-EFE: Elvedina Muzaferija

Podsjetimo, naša najbolja skijašica na Svjetskom prvenstvu u alpskoj kombinaciji zauzela 15. poziciju, što je najbolji njen rezultat u historiji, da bi u subotu, 11. februara, završila na 20. mjestu u spustu.

Nakon završetka nastupa u Courchevelu za portal Radiosarajevo.ba je kazala da je zadovoljna nastupima na Svjetskom prvenstvu.

“Spust sam odvezla odlično. Veoma sam zadovoljna nastupom, i smatram da je ovo odličan rezultat”, kazala je Muzaferija za Radiosarajevo.ba.

Kompletan intervju sa našom najboljom skijašicom možete pročitati na linku OVDJE.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print