Najavljujemo: MTB maraton Vlašić

0
125

Biciklistički klub „Vitez“ iz Viteza u suradnji s Turističkom zajednicom Srednjobosanskog kantona /Kantona Središnja Bosna i Biciklističkim savezom BiH, od 30. 6. – 1. 7. 2018. (subota i nedjelja) organiziraju, za prostore srednje Bosne, jedinstvenu sportsku manifestaciju. Riječ je o međunarodnom XC (Cross Country) maratonu „XCM Vlašić“ koji će okupiti najbolje brdske bicikliste iz BiH ali i cijele regije. To je prilika da gradovi koji se nalaze u neposrednoj blizini ove jedinstvene planine kao i cijela središnja Bosna, budu organizatori jednog biciklističkog natjecanja na međunarodnoj razini koje će promovirati biciklizam i biciklistički turizam te potencijale koje posjeduje ova regija u tom smislu.

Brdsko-biciklistička maratonska utrka podrazumijeva kondicijsko zahtjevnu vožnju (vožnja uzbrdo i nizbrdo). Zbog atraktivnosti samog natjecanja, XC Maraton postavljen je na području planine Vlašić, s time da se staze prolaze kroz zaista najatraktivnije dijelove ove planine (Babanovac, Galicu, Paklarske stijene, Devečane, Paljenik, skijašku stazu…) na kružnim stazama dužine 25, 46 i 71 kilometar.

Startno-ciljna ravnina bit će postavljena na platou Babanovca. Utrka ne bi trebala trajati duže od 6-7 sati, ovisno o kategoriji. Utrka se nalazi u službenom kalendaru Biciklističkog saveza BiH. Na utrci će moći sudjelovati sve dobne kategorije, bez obzira na spol. Očekuje se sudjelovanje najmanje 300 biciklista iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije…

Pored ručka poslije utrke, zahvaljujući našim sponzorima, osigurali smo i zanimljiv start paket s nezaobilaznim majicama, energetskim napitcima, proteinskim čokoladicama i još pokojim iznenađenjem. Noć prije utrke, nemojte propustiti warm-up party za sve ljubitelje dobrog provoda. I na kraju, bitno nam je napomenuti da smo osigurali jako bogat nagradni fond u vidu izdašnih novčanih i atraktivnih robnih nagrada.

 

Zato prihvati izazov! Ne postoji razlog zašto da ne budeš na Vlašiću 30. 6. i 1.7.2018. godine.

Gdje?

Vlašić je planina koja se nalazi u središnjoj Bosni. Sa 1943 metra visokim vrhom Paljenikom, planina Vlašić podjednako je udaljena od Jadranskog mora i velikih kontinentalnih gradova u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Čak sto kilometara šumskih puteva, rijeka Ugar i njene pritoke Ilomska i Kobiljska rijeka, nebrojene livade i pašnjaci, sve je to nezaobilazan izazov brojnim rekreativcima tijekom ljetnih mjeseci.

IZVOR:Biciklistički klub „Vitez“