Najavljujemo kulturno -dokumentarno veče “Dolazi juli”

0
181

Povodom Dana sjećanja na genocid u Srebrenici JU Centar za kulturu informisanje i sport Donji Vakuf  poziva vas na kulturno -dokumentarno veče  DOLAZI JULI  koje će se održati u utorak, 09. jula u maloj sali Doma kulture, s početkom u 19 sati.  Tom prilikom bit će održana promocija pjesme “Suza majke ” autorice Vildane Stanišić, uz projekciju  filma “Anđeo Srebrenice ” Ade Hasanovića. Bit će to prilika  za razgovor o životu i suživotu   u Srebrenici i poeziji .

U okviru večeri posjetioci će imati priliku da premijerno čujete pjesmu ” Suza majke ” posvećenu majkama Srebrenice autorke Vildane Stanisic u izvođenju  benda ” Selma & Selma ” iz Luksemburga . Pored promocije CD -a autorka Stanišić će nas iz prve ruke upoznati sa životom i suživotom u ovom napaćenom gradiću, te će govoriti o svojim iskustvima i periodu života provedenom u Srebrenici .

Bit će to prilika za  i projekciju filma “Anđeo Srebrenice ” višestruko nagrađivanog reditelja Ade Hasanovica iz Srebrenice koji trenutno živi i radi u Rimu .

Kroz poeziju Srebrenčanke Vildane Stanišić provest će nas naše mlade recitatorke Ilhana Darginović i Jasmina Ajanović, članice novinarsko – jezičke sekcije Prve OŠ Donji Vakuf. A da bi sve  dobilo svoj pravi umjetnički smisao pobrinut će se moderator Vernesa Manov .

Budite i vi svjedoci ove večeri .Pošaljimo svi zajedno poruku.Da se ne ponovi nikad i nikom više i odajmo počast nedužnim žrtvama genocida u Srebrenici!

DA VIDIŠ !

DA ZNAŠ !

DA PAMTIŠ !