Načelnik Huso Sušić održao sastanak s visokim zvaničnicima

Danas je u kabinetu načelnika općine Donji Vakuf Huse Sušića upriličen prijem za delegaciju koju su predvodili Zukan Helez, ministar odbrane BiH i Nerin Dizdar,  Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

Tokom prijema razgovarano je o nastavku podrške projektima lokalne zajednice. Cilj ministra Heleza je da u posjetu Srednjobosanskom kantonu dođe što više ministara i stranih ambasadora.

Planiran je i obilazak područja s vojnim atašeima i diplomatama u cilju osnaženja i razvoja industrije, a poseban fokus se daje  zaštiti boračke i povratničke populacije te projektima infrastrukture. Naglašeno je da postoji senzibilitet prema ovom kraju, samo je bitno imati odgovarajuće projekte i lobirati za iste.

Ministar Dizdar je istakao da drugi put u kratkom vremenu posjećuje Donji Vakuf, da mu je cilj jačanje i unapređenje saradnje i implementacije većeg broja projekata.

Opredjeljenje Vlade FBiH je da se projekti implementiraju na području cijele Bosne i Hercegovine. Podrška porodiljama, školarcima, povratnicima i drugim kategorijama. Projekti subvencioniranja zapošljavanja povratnika, te infrastrukturnih projekata nužnih za lokalne zajednice.

Zastupnik u Skupštini Srednjobosanskog kantona Senad Selimović je istakao da ovu posjetu doživljava kao prijateljsku i da se nada da će projekti koje planiramo implementirati biti kvalitetnije podržani od viših nivoa.

Načelnik se zahvalio na saradnji i podršci koju su iznijeli ministri, i naglasio je da male lokalne zajednice moraju biti više u fokusu kada su u pitanju viši nivoi vlasti.

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print