Na uvrede Banjalučana odgovorili na terenu: Besa protiv Borca ostvarila najvažniju pobjedu u historiji

0
89

 

Rukometaši Borca su ispali u drugom kolu Evropa kupa od kosovske Bese nakon dvomeča u kojem su nažalost u prvom planu bila dešavanja na tribinama, a ne na terenu.

Borac je u prvom meču u Banjoj Luci slavio rezultatom 28:25, a susret je obilježilo sramotno navijanje Lešinara.”Kosovo je Srbija”, “Ubij, ubij, ubij šiptara”, “Kosovo je srce Srbije”, “Ubij Hrvata da šiptar nema brata”, “Ubij, zakolji, da šiptar ne postoji”, bila su samo neka od skandiranja na tribinama u Banjoj Luci.

U uzvratnom susretu Besa je slavila rezultatom 29:22 i prošla dalje, a najbolji pojedinac u redovima domaće ekipe bio je reprezentativac BiH Nikola Prce sa sedam postignutih golova iz osam šuteva.

Nakon meča iz Bese su poručili da je to bila “najveća pobjeda u historiji kluba” te su zahvalili svojim navijačima na “podršci i kulturi koju su pokazali u dvorani”.

No, organizatori utakmice su se također pobrinuli da zastavu Bosne i Hercegovine, države iz koje dolazi njihov najbolji igrač, slučajno ili namjerno, okrenu naopako.
izvor: klix.ba