Na Šehidskom spomen-obilježju u Donjem Vakufu organizovan doček učesnika biciklistiškog maratona Bihać-Srebrenica

0
188

Donjovakufljani, na čelu sa načelnikom općine, Husom Sušićem danas su priredili svečani doček učesnicima ovogodišnjeg 16. biciklističkog maratona „Bihać – Srebrenica“.

U skladu sa epidemiološkim mjerama na maratonu učestvuje oko 50 biciklista iz cijele Bosne i Hercegovine. Prvu etapu svi učesnici su prošli u najboljem redu. – istakao je Ermin Lipović –  Lipa, Kluba ekstremnih sportova „Limit“ – organizator maratona.

Među učesnicima maratona i ove godine ima biciklistkinja, a sa jednom od njih smo i razgovarali. „ S porukom ”Da se nikada ne zaboravi”, ja učestvujem po prvi put na biciklističkom maratonu- ”istakla je  Erna Smajlović iz Bosanske Krupe.”

Već  četrnaestu godinu i Donjovakufljani su redovni učesnici biciklističkog maratona.

 

„Svi članovi našeg kluba su u odličnoj kondiciji i raspoloženju odvezli prvu rutu.Ova godina je nešto drugačija, obzirom na koronavirus, te je zbog toga smanjen broj učesnika maratona.Zahvaljujući prethodnih 14.godina prisustva biciklističkom maratonu, pozvali su nas da  i ove godine učestvujemo. Mi predstavljamo cijelu Bosnu i Hercegovinu, za sve one koji ne mogu otići mi smo tu da to učinimo za njih.  „ –istako je Samir Zahirović, član BK “Sabahudin Duzić Tetak“

Nakon kratkog predaha i okrepljenja, učesnici maratona položili su cvijeće i proučili fatihu na Centralnom šehidskom spomen -obilježju, te krenuli na nastavili drugu etapu koja se vozi od Jajca preko Donjeg Vakufa, Bugojna, Novog Travnika,Viteza, Kaknja, Visokog do Sarajeva u dužini od 158 kilometara.

Klub ekstremnih sportova “Limit” iz Bihaća po šesnaesti put organizuje biciklistički maraton Bihać – Srebrenica. I ove godine bihaćkim biciklistima pridružili su biciklisti iz drugih gradova Bosne i Hercegovine.

Autor: Džena Alispahić