Na Rostovu danas počinje sezona skijanja

0
59

Ljubitelji skijanja konačno će moći uživati u čarima zime na Rostovu, čije su padine trenutno prekrivene s oko 50 cm snijega.

Naime, sezona skijanja u Ski-centru “Rostovo“ zvanično će početi danas, kada će za posjetioce biti organizirani posebni sadržaji.

“Ljubiteljima skijanja omogućit ćemo besplatne ski-karte od 10.00 do 16.00 sati. Raduju nas prognoze meteorologa, koji su za iduće dane najavili pad temperature i nove sniježne padavine. Naravno, očekujemo da će usluge Ski-centra za vrijeme zimskog raspusta koristiti i učenici ovdašnjih osnovnih i srednjih škola, koji će moći uživati u skijanju, sankanju i drugim zimskim radostima”, kazao je za Agenciju Fena Rusmir Kurbegović, rukovodilac Ski-centra “Rostovo“.

Ovaj centar, dodao je, raspolaže s dva ski-lifta tipa “sidro“, čiji je kapacitet 1.500 skijaša na sat, i jednim baby-liftom, dužine 300 metara.

“U narednih sedam do deset dana na Rostovu će boraviti prva veća grupa turista iz Hrvatske, a na odmor u smještajne kapacitete rostovskog hotela i etno-sela Babići doći će, također, gosti iz nekih bh. sredina. Naravno, poseban ugođaj bit će tokom proslave Nove godine. Priredit ćemo, naime, nezaboravan doživljaj svima onima koji u 2015. žele ući u planinskom ambijentu, okruženi prirodnom ljepotom kakva se rijetko gdje može vidjeti”, naveo je Kurbegović.

                                                                                                              /izvor:klix.ba/