Na poziv Vlade SBK, u Travniku održan sastanak Pregovaračkog tima Vlade i predsjednika četiri Sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja SBK.

0
55

“Tema sastanka bili su usaglašeni i usklađeni Kolektivni ugovori između Pregovaračkih timova Sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja i Pregovaračkog tima Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK. Sindikati osnovnog i srednjeg obrazovanja su očekivali da će se na ovom sastanku utvrditi termini za potpisivanje Kolektivnih ugovora, obzirom da su pregovaračke strane postigle saglasnost po svim pitanjima iz Kolektivnih ugovora. Pregovarački tim Vlade je na opće iznenađenje zaključio: ‘Usaglašeni Kolektivni ugovori za osnovno i srednje obrazovanje nisu prihvatljivi za Vladu i vraćaju se na doradu, odnosno skoro na početak’, saopćeno je iz četiri Sindikata obrazovanja koja djeluju na području SBK.

 

Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK Katica Čerkez zakazala je sastanak sa Sindikatima osnovnog i srednjeg obrazovanja u ponedjeljak, 10. april, na kojem će se razmotriti dalje aktivnosti po pitanju dorade prijedloga Kolektivnih ugovora.( Izvor: Dnevni avaz)