Na pojedinim dionicama preko planinskih prijevoja, za teretna vozila obavezno korištenje lanaca

0
56

U većem dijelu BiH na snazi su zimski uslovi za vožnju.  Na pojedinim dionicama preko planinskih prevoja, za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca. Izdvajamo putne pravce Sarajevo-Rogatica i Trnovo-Foča. Zbog radova na čišćenju kolovoza na planinskim prevojima, moguće su povremene obustave saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Otežano i usporeno saobraća se i na ostalim dionicama, a posebno u višim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Sarajevo-Konjic, Tuzla-Bijeljina, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Kupres i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad. Niske temperature doprinose formiranju poledice, a poseban oprez savjetujemo na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Vidljivost je zbog magle smanjena na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Kakanj, na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, kao i na širem području Doboja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.