Na području MUP SBK, tokom vikenda evidentiran veći broj krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih dijela.

Dana 12.04.2024.godine oko 18,20 sati u mjestu Potkraj, općina Kiseljak policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke VW Golf kojim je upravljao E.B. rođen 1993.godine iz Sarajeva. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Dana 13.04.2024.godine oko 00,55 sati u mjestu Okuka, općina Travnik policijski službenici PS Travnik izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke BMW kojim je upravljao S.L. rođen 1987.godine iz Novog Travnika. Tom prilikom isti dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 14 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirana je 21 saobraćajna nezgoda u kojima je 8 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 444 prekršajna naloga, od kojih je 59 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključen 21 vozač, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 5 vozila.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print