Na liječenju u UKC-u Banja Luka 108 osoba, 48 u teškom stanju

0
27

 

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) ukupno se liječi 108 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa, dok kod četiri pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku.

Na Odjeljenju Covid 19 hospitalizirano je 48 pacijenata teže kliničke slike, dok su u izolaciji četiri pacijenta, a dvoje su na neinvanzivnom modu mehaničke ventilacije.

Iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite preciziraju da je na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) 11 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) 39 pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U bolnici u Trebinju zbrinuto je devet osoba sa Covid-19 oboljenjem, bolnicama u Doboju i Prijedoru po pet pacijenata, Istočnom Sarajevu i Foči po četiri, a u bolnici Zvornik jedna osoba.

Iz resornog ministarstva su potvrdili da se u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjoj Luci nalazi 65 osoba kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus, a nemaju simptome, u Studentskom domu u Trebinju 32 osobe, Studentskom centru Zvornik tri i po jedna osoba u Domu učenika u Bijeljini i Studentskom domu u Istočnom Sarajevu.

Na sedam bh. graničnih prijelaza na teritoriji entiteta RS je tokom 24 sata ušlo ukupno ukupno 80 osoba, 100 osoba je upućeno u lokalne karantine, a trenutno se u karatinima na sedam graničnih prijelaza nalaze ukupno četiri osobe.

Pod zdravstvenim nadzorom u RS trenutno su 3.133 osobe, a nadzor je završen kod njih 22.150.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite još jednom podsjećaju građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera s ciljem suzbijanja širenja novog koronavirusa.