Na graničnom prijelazu Hum pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine

0
18

Početak je nove radne sedmice pa se očekuje frekventniji saobraćaj, posebno u gradskim zonama. Jutros se u većem dijelu zemlje saobraća uz povoljne vremenske uslove.

“Mole se svi učesnici u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise”, rekli su iz BIHAMK-a.

U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20:00 do 5:00 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22:00 do 6:00 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik – Orašje, Doboj – Rudanka i Stolac – Hutovo.

Na graničnom prijelazu Hum pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

klix.ba