Na Bjelašnici pao prvi ovosezonski snijeg

0
33

Nakon obilnih kišnih padavina u protekla dva dana u Bosni i Hercegovini, na planine je stigao i snijeg, tačnije na vrh Bjelašnice.

Federalni hidrometeorološki zavod je za danas najavio pretežno oblačno vrijeme, kišu u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne, a na vrhovima snijeg i susnježicu.

Upravo to se obistinilo na olimpijskoj planini Bjelašnici gdje pada prvi ovosezonski snijeg. Snijeg je jutros pao i u Austriji i Italiji.

U proteklim danima je temperatura zraka znatno pala, a bili su i upaljeni žuti i narandžasti meteoalarmi zbog obimnih padavina.

Temperature zraka u 08 sati jutros su: Bjelašnica 0, Ivan Sedlo 6, Livno, Sarajevo, Sokolac 9, Banja Luka, Bugojno, Sanski Most 10, Grude 11, Bihać, Mostar, Tuzla 12, Gradačac 13, Neum, Zvornik 14, Trebinje 16.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom veći dio dana, a na vrhovima planinama snijeg. U večernjim satima padavine uglavnom u Posavini, Krajini i na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 12 do 18, na jugu do 20 °C.