Na 8. mart / Nermina Talić iz Jajca u travničkoj bolnici rodila deseto dijete

0
521

Nermina Talić iz Jajca jučer, na 8. mart, Međunarodni dan žena, dobila je zasigurno najljepši poklon u Bosni i Hercegovini.U Ginekološko-porođajnoj službi JU Bolnica Travnik, Nermina je na svijet donijela svoje deseto dijete!

U vrijeme kada desetine hiljada mladih odlazi iz Bosne i Hercegovine, radost u porodici Nermine i Vahida Talića iz Jajca, svakako je vrijedna pažnje i svakog divljenja, za hrabrost i požrtvovanost u teškim vremenina.

Kako su pojedini komentirali, ovo je i vijest koja daje nadu.

U travničkoj bolnici su nam potvrdili da je Nermina Talić je na svijet donijela zdravo muško dijete. To je njezin šesti sin. Porod je prošao bez većih problema, pa je gospođa Talić već puštena kući.

“Ovo je zaista lijepo čuti, iako je u današnje vrijeme prava rijetkost. Gospođa je divna, lijepo se ophodi prema bebama i zaista možemo reći da je sve super – kazala je za Radiosarajevo.ba sestra Danijela iz Ginekološko-porođajne službe JU Bolnica Travnik.

Edin Hozan, načelnik općine Jajce dodao je u izjavi za Radiosarajevo.ba da je ovo divna vijest i javno obećao pomoć i podršku.

“Ovo je sigurno pozitivna vijest. Dobro bi bilo da se i drugi ugledaju na porodicu Talić. Mi kao Općina Jajce, inače, dodjeljujemo novčanu pomoć za svako novorođeno dijete već nekoliko godina, tako da prodici Talić sigurno pripada ta pomoć. No, imajući u vidu da se radi o desetom djetetu, Općina Jajce i ja lično ćemo se potruditi da dobiju i dodatnu podršku”, kazao je Hozan.

Na našu konstataciju da je ovo vrijedno i velike plakete Općine Jajce, načelnik Hozan se složio, pa se nadamo da će majka Nermina biti od onih kojima će ovo društvo i na takav način odati priznanje za najčasniju od svih – ulogu majke.

Radiosarajevo.ba