Na 22. Kantonalnom takmičenju iz prve pomoći, učenici Prve OŠ Donji Vakuf osvojili treće mjesto

Održano 22.Kantonalno takmičenje iz programa prve pomoći.
Jučer 11.5.2024.godine u Kiseljaku je održano 22.Kantonalno takmičenje Crvenog križa SBK-KSB iz programa prve pomoći “Realistički prikaz povreda i oboljenja”.
Na takmičenju je učestvovalo 7 CK općina (Bugojno, D.Vakuf, G.Vakuf-Uskoplje,Kiseljak, N.Travnik,Travnik i Vitez) u kategorijama podmladak (7 ekipa) i omladina (4 ekipe).
Na otvaranju takmičenja prisutnima su se obratili Načelnik općine Kiseljak, Medina Selimić, ispred CK FBIH i Marijan Lovrinović- predsjednik CK SBK-KSB koji je i otvorio takmičenje.
Takmičenje se odvijalo na 6 poligona od kojih je bilo 5 radnih i 1 relaksirajući.
Rad na poligonima je ocjenjivalo 25 certificiranih sudija, koji su svojim znanjem,iskustvom i realnošću napravili redoslijed i plasmana ekipa na 22.kantonalno takmičenju.
Podmladak;
1.mjesto OŠ”Turbe” Travnik
2.mjesto OŠ “Kiseljak 2” Kiseljak
3.mjesto “Prva OŠ Donji Vakuf” Donji Vakuf
4.mjesto OŠ “Safvet beg Bašagić” Novi Travnik
5.mjesto OŠ “Gornji Vakufu ” G.Vakuf-Uskoplje
6.mjesto OŠ “Vitez” Vitez
7.mjesto OŠ “Drvetine” Bugojno
Omladina;
1.mjesto “Tim mladih CK Kiseljak” Kiseljak
2.mjesto MSŠ” Gimnazija” Bugojno
3.mjesto “Tim mladih CK Travnik” Travnik
4.mjesto SŠ “Gornji Vakuf” G.Vakuf-Uskoplje
Van konkurencije učešće je uzela SŠ iz Visokog “Izviđači” koji su bili i gosti na relaksirajućem poligonu gdje su pokazivali svoje vještine i znanje u oblasti izviđanja.
Crveni križ SBK-KSB se zahvaljuje domačinu takmičenja CK općini Kiseljak na čelu sa sekretarom Zerinom Smajlović koja je ujedno bila i glavni urednik osmišljenih poligona na takmičenju.
Zahvaljujemo se donatorima takmičenja “Tilea” Kiseljak i “Stanić Beverages-Juicy” Kreševo koji su donirali sokove i vodu za današnje takmičenje.
CK SBK-KSB se zahvaljuje SŠ Kiseljak i Hrvatskom domu na ustupljenim prostorijama za takmičenje kao i Načelniku općine Kiseljak koji je omogućio općinsku površinu za takmičenje.
CK SBK-KSB se zahvaljuje Crvenom križu Federacije BiH koji je pomogao u realizaciji takmičenja obezbjedivši nam pet iskusnih certificiranih sudaca za takmičenje.
Glavni sudija takmičenja dr.Aldijana Duzan-Mehanović na kraju takmičenja se osvrnula na sami tok takmičenja,izvanredno suđenje i zavidno znanje takmičara na svim poligonima u obje konkurencije.
Na kraju takmičenja gosp.Marijan Lovrinović -predsjednik i gosp.Refik Džaja-sekretar za prva tri mjesta u obje konkurencije dodijelili su pehare i za sve takmičare diplome sa osvojenim plasmanom.
Dodijeljene su zahvalnice donatorima, CK općinama i svim šminkerima i markirantima.
CK SBK-KSB pobjedničkim ekipama želi uspjeh i dobar plasman na Federalnom takmičenju koje će se održati 25.5.2024.godine.
Hvala još jednom svim ekipama takmičenja, domačinu,sudijama,šminkerima,markirantima, vodičima,kuririma i svima ostalim koji su na bilo koji način pomogli u pripremi,organizaciji i samom činu takmičenja.
cksbkksb#ckopćine# ckfbih#prvapomoć
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print