Muškarac zaprosio djevojku na ivici aktivnog vulkana: “Bila je svuda lava i pepeo iznad grada”

Par iz Pirota Ivica Micić (41) i Sanja Džunov (34) otputovali su na Etnu u danima kada su svi upozoravali da se područje vulkana napusti iz sigurnosnih razloga. Umjesto toga, njih dvoje su se uputili, čini se, pravo u opasnost, ali sa drugim ciljem.

Kako je rekao Ivica, koji se još uvijek nalazi u Italiji, baš na tom mjestu želio je da zaprosi djevojku.

Zaprosio sam je jučer, 18. augusta, a otputovali smo na Siciliju 13. u noći kad je krenula erupcija. Tad smo prespavali na plaži i cijele noći gledali erupciju” rekao je.

Svoju ljubav sa Sanjom poredi upravo sa vulkanskom lavom.

“Svakako da je bilo malo straha, ali je ljubav i želja za time nevjerovatnim pobjedila strah, jer naša ljubav koja traje samo mjesec dana je od samog početka na mnogo dubljem nivou od onoga što smo dosad mogli zamisliti u nekom odnosu, očaravajuća kao i sama erupcija Etne, dodaje.

Kako je kazao, u tom času Etna je izbacivala lavu i pepeo iznad grada, aerodrom i auto-put su bili zatvoreni, a štab za vanredne situacije je razmatrao evakuaciju grada.

“Ja sam odlučio da ipak odem do kratera i zaprosim djevojku jer sam je iz tog razloga odveo na Siciliju i nisam htio da me to spriječi, zakzao je Ivica, piše Telegraf.

Radiosarajevo.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print