Muškarac kojeg je FUP uhapsio u Bugojnu iznudom pribavio 1,2 miliona KM

Jučer i danas su policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona, poduzimali mjere i radnje s ciljem dokumentiranja izvršenja krivičnog djela “iznuda”.

Tom prilikom uhapšena je jedna osoba iz Bugojna inicijala I.M. (1978.), koji se sumnjiči da je u prethodne četiri godine kontinuirano iznuđivalo novac od vlasnika jednog privrednog subjekta iz Bugojna, pri tome mu upućujući ozbiljne prijetnje po život.

Uhapšeni je na taj način pribavio protupravnu imovinsku korist od 1,2 miliona KM, čime je oštećenom nanesena velika materijalna šteta.

Policijski službenici FUP-a su osumnjičenog I.M. uhapsili prilikom primopredaje novca, kada je kod njega pronađeno i oduzeto 10.000 KM koje je neposredno prije toga uzeo od oštećenog, te putničko motorno vozilo čija je vrijednost oko 250.000 KM koje je u prethodnom periodu također oduzeo od oštećenog.

Foto: FUP
Foto: FUP

Postupajući po Naredbi Općinskog suda u Bugojnu, policijski službenici FUP-a izvršili su pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni na području općine Bugojno te su između ostalih pronašli i oduzeli 30.000 KM i vatreno oružje.

Uhapšeni je danas predat na u nadležnost Kantonalnog tužilaštva SBK.

Izvor: Klix.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print