MUP SBK: Za 4 dana 4 krivična djela

0
83

Tokom protekla 4 dana  na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

Dana 02.01.2021.godine oko 19,00 sati u prostorijama PS Gornji Vakuf, policijski službenici izvršili su kontrolu i pregled osobe A.A. rođena 2004.godine iz Mostara. Tom prilikom kod iste je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga „kanabis“, te određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed. U društvu sa osumnjičenom A.A. nalazila je se osoba S.H. rođen 1981.godine iz Sarajeva.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su  62  slučaja  narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 26 saobraćajnih nezgoda u kojima su 3 osobe zadobile teže tjelesne povrede i 6 osoba lakše tjelesne povrede.

Dana 03.01.2021.godine oko 18,10 sati na magistralnom putu M-5 u mjestu Krčevine, općina Vitez, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

  • putničko motorno vozilo marke VW Golf VII, kojim je upravljao D.Š. rođen 1973.godine iz Viteza,   
  • putničko  motorno vozilo marke Opel Astra, kojim je upravljao S.I. rođen 1958.godine iz Viteza i
  • putničko motorno vozilo marke Audi A4, kojim je upravljao D.D. rođen 2001.godine iz Vareša   

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobio je vozač vozila Opel Astra, a lakše tjelesne povrede zadobili su suvozači u vozilu Audi A4.

 Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Vitez.

Dana 03.01.2021.godine oko 15,30 sati na planini Brusnici, općina Fojnica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali, putničko motorno vozilo marke Mercedes, kojim je upravljao  D.M. rođen 1973.godine iz Sarajeva  i  sanke za klizanje, kojim je upravljao A.K. rođen 1978.godine iz Istočne Iliđe, sa kojim je bilo četverogodišnje djete.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobili su vozač sanki A.K. i dijete na sankama. Nakon ukazane liječnićke pomoći u Domu zdravlja Fojnica, povrijeđeni su prevezeni na Univerzitetski klinički centar u Sarajevo.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Fojnica.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 433 prekršajna naloga, od kojih je 120 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 17 vozača, od kojih je 5 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Izvor: MUP SBK