MUP SBK: Uspješna akcija protiv “dojavljivača bombi”

0
70

 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PS Vitez su u nastavku planskih aktivnosti uspješno rasvijetlili 6 krivičnih djela „Lažno prijavljivanje” iz člana 347. KZ FBiH,  koja su počinjena na području općine Vitez.

Naime, tokom provođenja radnji dokazivanja, službenici policije su došli su do saznanja da je osumnjičeni za navedena krivična djela I.J. rođen 1983.godine iz Travnika. Djela su izvršena  na način da je osumnjičeni putem mobilnog telefona prijavljivao u PS Vitez da je u ugostiteljski objekat koji se nalazi u mjestu Bila, općina Vitez, postavljena eksplozivna naprava, te da će ista biti aktivirana. Prijave su zaprimljene u vrijeme dok je u objektu bio veći broj gostiju. Po svakoj prijavi službenici policije su izlazili na lice mjesta, te vršili kontradiverzioni pregled ugostiteljskog objekta, gdje su svaki put utvrdili da se radi o lažnim dojavama.

O svim navedenim prijavama obaviješteno je nadležno Kantonalno tužilaštvo Travnik, te su u saradnji sa istim poduzimane određene mjere i radnje na dokumentovanju predmetniih krivičnih djela, što je na kraju imalo za rezultat otkrivanje počinioca ovih krivičnih djela.

 

Protiv osumnjičenog nadležnom Kantonalnom tužilaštvu slijedi podnošenja Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima „Lažno prijavljivanje“.

 

izvor: centralna.ba