MUP SBK: Uništeno oružje koje su građani imali u nezakonitom posjedu

U subotu je uništeno oružje prikupljeno u okviru kampanje „Izaberi život bez oružja“, kojoj je cilj animirati građane na predaju oružja koje je u njihovom nezakonitom posjedu.

Oružje je uništeno u osposobljenom poduzeću za upravljanje metalnim otpadom, a ukupno su uništene 42 različite automatske, poluautomatske i lovačke puške i 11 pištolja različitih vrsta i kalibara.

Na ponovno intenziviranje kampanje motivirali su nas slučajevi odbacivanja nezakonitog oružja i minsko eksplozivnih sredstava, kao što su to bili slučajevi u Travniku, kada su radnici komunalnog poduzeća u kontejnerima za smeće pronašli odbačene ručne bombe. Isto tako, opredjeljenje je utemeljeno u kontekstu globalnih sigurnosnih prijetnji terorizma, što najbolje ilustriraju neki sigurnosni događaji u proteklom razdoblju u svijetu, ali i u Bosni i Hercegovini. Nesporna je činjenica da postojanje nezakonitog oružja može samo povećati stupanj tih prijetnji i sigurnosnih rizika, poručili su iz Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK).

Prisustvo nezakonito i neregistriranog naoružanja u svakoj zemlji nesporno predstavlja sigurnosni problem, a u nastojanju da se suprostave svim sigurnosnim izazovima, u MUP-u SBK-a odlučeno je da se intenziviraju aktivnosti na prikupljanju nezakonitog oružja.

Pozvali su građane da izaberu život bez oružja i predaju ono koje je nezakonito u njihovom posjedu. Takvim postupkom izbjegavaju bilo kakvo prekršajno ili kazneno gonjenje.

 

                                                                                                     /izvor:drukciji.ba/

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print