MUP SBK / Uhapšen osumnjičeni za jučerašnja ubistva u Bugojnu

0
449

Dana  27.09.2018. godine u jutarnjim satima u policijsku stanicu Bugojno prijavljena su dva slučaja sa smrtnim posljedicama.

U 08,20 sati u ulici Kovačuša, općina Bugojno, prijavljen je požar na porodičnoj kući, u kojoj su prilikom gašenja požara pronađena dva beživotna muška tijela, mlađe starosne dobi.

U drugom dijelu grada, u porodičnoj kući u ulici Jaklić u 10,30 sati prijavljen je pronalazak beživotnog tijela starije ženske osobe, za koju se sumnja da je ubijena.

Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika PU i PS Bugojno, te Sektora kriminalističke policije,  zbog dovođenja u vezu sa ovim krivičnim djelima jedna osoba je privedena i nad njom se provodi kriminalistička obrada.

Tokom dosadašnje istrage pronađeni su određeni tragovi i predmeti koji sa visokim stepenom izvjesnosti ukazuju na moguću vezu osumnjičenog sa navedenim krivičnim djelima. Također, identifikovana je i privedena osoba za koju se sumnja da je pomogla izvršiocu nakon izvršenja ovih krivičnih djela.

U suradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom nastavljaju se poduzimati zakonske mjere i radnje na dokumentovanju i dokazivanju navedenih krivičnih djela, nakon čega će osumnjičeni biti predati tužilaštvu na dalje postupanje.

URED KOMESARA

Foto: Faktor.ba