MUP SBK / Tokom vikenda izvršena je kontrola rada u 3 ugostiteljska objekta na području našeg kantona

0
246

 

Tokom proteklog vikenda  na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

U nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, tokom proteklog vikenda izvršena je kontrola rada u 3 ugostiteljska objekta na području našeg kantona.

Naime, dana 21.09.2019. godine oko 22,00 sati policijski službenici tima za sprečavanje zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu rada ugostiteljskog objekta u ulici Ljudevita Gaja, općina Novi Travnik, kao i osoba koje su zatečene u objektu. Prilikom   kontrole osoba R.D. rođen 1991.godine i  D.T. rođen 1985.godine, svi iz Novog Travnika, kod istih je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U nastavku aktivnosti oko 23,50 sati izvršena je kontrola rada ugostiteljskog objekta u ulici Šehida, općina Travnik, kao i osoba koje su zatečene u objektu. Prilikom kontrole osobe M.K. rođen 1981.godine iz Travnika  pronađena je određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Istog dana, oko 22,00 sati policijski službenici PS Fojnica izvršili su kontrolu rada ugostiteljskog objekta u ulici ZAVNOBIH-a, općina Fojnica, kao i osoba koje su zatečene u objektu. Prilikom kontrole osobe H.Č. rođen 1990.godine iz Fojnica  pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Uspješna akcija provedena je i na području PS Busovača, gdje su policijski službenici PS Busovača na Gradskom trgu izvršili kontrolu i pregled osobe R.B. rođen 1999.godine, kojom prilikom je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis kao i tzv.drobilica za usitnjavanje biljne mase.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv  osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 10 slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 28 saobraćajnih nezgoda u kojima su 4 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 341 prekršajni nalog, od kojih su 72 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 37 vozača, od kojih su 4 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 7 vozila.

 

                                                                                                                URED KOMESARA