MUP SBK//Realizovane tri akcije na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga

0
237

U okviru kontinuiranih pojačanih aktivnosti koje provode policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona na suzbijanju i sprečavanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, realizovane su tri uspješne akcije.

Naime, dana 19.10.2018. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u suradnji sa policijskim službenicima PS Vitez, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres vozila Passat, registarskih oznaka E93 T 992, koje koristi lice E.P. rođen 1984. godine iz Zenice. Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed i određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga ekstazi.

Istog dana, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, u ulici Bosanska, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled lica M.B., rođen 1989. godine iz Jajca. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Dana 20.10.2018. godine policijski službenici PS Travnik, ispred Omladinskog doma u mjestu Čukle, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled lica Đ.A. rođen 1971. godine i L.V. rođen 1978. godine, obojica iz Travnika, koji su bili sa vozilom Renault Scenic, registarskih oznaka M83 E 248. Tom prilikom, kod lica L.V. pronađena su tri paketića zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.