MUP SBK / Pronađena droga u Bugojnu

0
294

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

Dana 08.10.2020.godine oko 11,00 sati u mjestu Udurlije, općina Bugojno, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe H.Ć. rođen 1996.godine. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje. Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Na putevima SBK dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 234 prekršajna naloga, od  kojih su 133 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 4 vozača. Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 4 vozila.