MUP SBK / Prilikom pretresa pronađen heroin i spid

0
322

 

KRIMINALITET

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

Dana 21.12.2019. godine oko 01,20 sati u ulici Vrbaska, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, policijski službenici PS Gornji Vakuf-Uskoplje u saradnji sa policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke BMW, kojim je upravljao J.B. rođen 1983.godine iz Kupresa. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina smeđe materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin.

Dana 23.12.2019. godine oko 01,00 sati u ulici B. Domovine, općina Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe A.T. rođen 1986.godine iz Zenice. Tom prilikom kod istog je pronađena jedna pvc vrećica sa sadržajem bijele materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 13  slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 27 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba smrtno stradala i 9 osoba je zadobilo lakše tjelesne povrede.

Dana 21.12.2019.godine oko 07,30  sati u PS Bugojno je prijavljeno da je tokom protekle noći došlo do slijetanja vozila marke „Fiat“ u rijeku Vrbas, u mjestu Kopčić, općina Bugojno.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije, uključujući i pripadnike Jedinice za specijalističku podršku MUP-a, koji su potvrdili navode prijave, te pristupili pretrazi terena, kao i poduzimanju drugih mjera i radnji u cilju rasvijetljavanja navedenog događaja. Tokom pretrage terena, oko 12,20 sati u mjestu Kamenjača-Vir, općina Donji Vakuf, uz obalu rijeke Vrbas pronađeno je beživotno tijelo A.S.rođen 1983.godine iz Bugojna, za kojeg je utvrđeno da je upravljao navedenim vozilom u vrijeme slijetanja  u rijeku.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je  ukupno 467 prekršajnih naloga, od kojih je 122 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 40 vozača, od kojih je 12 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

                                                                                                             

  URED KOMESARA