MUP SBK: Nastavak pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja zloupotrebe opojnih droga

0
48
droga2892017

droga2892017

U nastavku pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici SKP MUP-a SBK/KSB Travnik su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili su pretres porodične kuće, okućnice i pratećih objekata u ulici Donje Osoje, općina Travnik, koji su vlasništvo S.Ć.

Tom prilikom pronađena je određena količina opojne droge koja izgledom asocira na kanabis, sušeni listovi biljke, sjemenke indijske konoplje kao i  digitalna vaga, zatim je pronađen zasad od 66 stabljika indijske konoplje u dvorištu porodične kuće.

Također, u toku jučerašnjeg dana, pripadnici SKP MUP-a SBK/KSB uz asistenciju policijskih službenika  PS Busovača, izvršili su kontrolu vozila marke Fiat, registraskih oznaka E25-A-362, kao i vozača A.K. iz Sarajeva, koji je upravljalo vozilom. Prilikom pregleda, kod istog je pronađena određena količina opojne droge koja svojim izgledom i načinom pakovanja asocira na opojnu drogu speed.

Navedena lica su lišena slobode a nad istim će biti izvršena kriminalistička obrada, te će Kantonalnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.