MUP SBK/KSB dobio informacije građana o ubistvu bebe, provjeravaju se navodi

0
327

Istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) provjeravaju tragove na koje su ih uputili građani, nakon što su u srijedu zatražili njihovu pomoć u slučaju ubistva bebe čije je tijelo pronađeno 5. septembra u rijeci Vrbas u Bugojnu.

Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti djeteta utapanje, a s obzirom na stepen raspadnutosti tijela policija vjeruje da je beba u rijeku ubačena na uzvodnom području koje se proteže sve do Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

– Policija trenutno provjerava navode do kojih je došla nakon poziva građanima da pomognu u istrazi – rekao je glasnogovornik policijskog komesara MUP-a SBK Hasan Hodžić.

Provjera bolnica, domova zdravlja i rodilišta nije donijela pomak u istrazi, a vjeruje se da porođaj nije izvršen pod liječničkim nadzorom.

U zadnjih desetak godina na području SBK zabilježena su tri slučaja čedomorstva.

Dva su se dogodila u Vitezu, od kojih je ono starije riješeno, dok je slučaj iz marta 2015. godine, u kojem je tijelo novorođenčeta pronađeno u napuštenom kamenolomu u viteškom mjestu Veliki Mošunj, još uvijek neriješen.

Fena/Agencija DAN