MUP SBK: Krađa šume i radnih mašina

0
85

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

Dana 11.08.2017.godine oko 10,55 sati u PS Gornji Vakuf zaprimljena je prijava radnika Kantonalne uprave za šumarstvo o bespravnoj sječi šume na lokalitetu Radovan, u mjestu Bare, općina Gornji Vakuf/Uskoplje od strane lica H.B. i A.B. te je zatražena asistencija policije.

Odmah po prijavi upućena je patrola koja je iste zatekla na licu mjesta. Prilikom provođenja službenih radnji i dokumentiranja oko nelegalno posječenog drveta lice H.B. je verbalno vrijeđao patrolu policije i radnike KUŠ-a da bi potom i fizički nasrnuo na službenika policije. Nakon toga, isti se radnom mašinom – traktor i nelegalno posječenim drvima udaljio u pravcu Novog Travnika.

Lica H.B. i A.B su na području PS Novi Travnik lišena slobode a dalji rad na događaju preuzeli su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik. O svemu je obavješten nadležni kantonalni tužilac.

Dana 11.08.2017.godine oko 15,40 sati u PS Fojnica zaprimljena je prijava o krađi elektro motora, raznih dijelova kamiona i radnih mašina sa separacije „ Rudnik Gojevići“ od strane NN lica ili više njih.

Operativnim radom na terenu i uz pomoć policijski službenika PS Kiseljak, došlo se do saznanja da se u krugu firme „ Mrki Komerc“ nalazi vozilo marke Jetta u čijem se prtljažniku nalazi veliki elektro motor, koji po svom izgledu odgovara ukradenom motoru. Vlasnik navedenog vozila M.K. kao i ženska osoba, koja se sa njim nalazila u društvu, D.P. privedeni su u svojstvu osumnjičenih osoba.

 

Nakon obavljene kriminalističke obrade nad istim, osumnjičeni su u potpunosti priznali izvršenje navedenog krivičnog djela. Inspektori kriminalističke policije PS Fojnica, u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom, rade na kompletiranju navedenog predmeta.