MUP SBK: Intenzivirane aktivnosti na sprječavanju krivičnih djela

0
42

U nastavku intenzivnih aktivnosti na sprječavanju i otkrivanja izvršilaca krivičnih djela razbojništava, službenici krim policije PU Travnik otkrili su izvršioce 4 razbojništva.

Radi se o krivičnim djelima koja su izvršena u novembru 2013.godine i u aprilu 2014.godine. Otkriveni su izvršioci razbojništva izvršenog u supermarketu „Best“ u ulici Bosanska u Travniku, pokušaju razbojništva u ulici Derviša efendije Korkuta u Travniku nad ženskom osobom inicijala B.S., razbojništva nad radnicom trgovine „Grand“ u ulici Meljanac u Travniku, kada su 2 nepoznata  muškarca uz prijetnju pištoljem oteli oko 300 maraka od dnevnog pazara trgovine, te pokušaj razbojništva nad muškarcem inicijala A.V. koje je izvršeno u naselju Kalibunar u aprilu prošle godine. Osumnjičeni za izvršenje ovih krivičnih djela su A.B., rođen 1996.godine i A.Đ., rođen 1996.godine, oba iz Travnika, protiv kojih je podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Kantonalnom tužilaštvu Travnik.

Podsjećamo da se u posljednja tri mjeseca vode intenzivne aktivnosti na sprječavanju krivičnih djela razbojništava na području cijelog kantona i da su one rezultovale otkrivanjem izvršioca 6 razbojništava na području Kiseljaka, te prikupljanjem saznanja za još nekoliko slučajeva na području Travnika, Viteza i Novog Travnika. U saradnji više kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova u Sarajevu je početkom februara 2015.godine u vezi sa navedenim djelima lišeno slobode 6 osoba, kojima je i određene pritvor.

U narednom periodu nastavljaju se aktivnosti na ovom planu i očekuje se rasvjetljavanje još nekih krivičnih djela ove vrste koja su počinjena u prethodnom periodu.