MUP SBK / Buran vikend na području našeg kantona

0
194

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su  4  krivična djela.

Dana 06.08.2021.godine oko 11,10 sati u ulici Terzići, općina Bugojno, policijski službenici PS Bugojno lišili su slobode R.Č. rođen 1996.godine. Prilikom pregleda kod istog, pronađena pvc zamotuljak određene količine zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog  se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Dana 07.08.2021.godine u 17,05 sati u PS Bugojno prijavljena je upotreba vatrenog oružja ispred zgrade općine Bugojno u Bugojnu, te da ima jedno povrijeđeno lice. Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Bugojno koji su ustanovili da je lice A.K, rođen 1982.godine, isti upotrijebio pištolj u svatovima, te je hitac ispaljen prema licu E.H. rođen 1971.godine koji je tom prilikom zadobio ustrelnu ranu u predjelu donjih ekstremiteta. Lice A.K. je priznalo izvršenje navedenog krivičnog djela, te je odmah lišeno slobode, a na licu mjesta je zatečen pištolj i čahure kao i drugi tragovi koji ukazuju na izvršenje navedenog krivičnog djela.

Uviđajne radnje na licu mjesta obavili su inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB, koji poduzimaju i druge zakonom predviđene mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti u cilju rasvjetljavanja navedenog djela.

O svemu je obaviješten nadležni kantonalni tužilac.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 12  slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 26 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba teže i 9 osoba lakše povrijeđeno

Dana 06.08.2021.godine oko 18,25 sati na putu M-5 u mjestu Kanare, općina Travnik dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

  • Vozač A.T. rođen 1966.godine iz Travnika koji je upravljao motociklom marke Yamaha,
  • Vozač F.L. rođen 1968.godine iz  Novog Travnika, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke VW,

U  ovoj saobraćajnoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobio je vozač motocikla, isti je prevezen u bolnicu gdje su konstatirane teže tjelesne povrede.

Uviđajne radnje na licu mjesta navedene nezgode izvršili su policijski službenici PS Travnik. 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 409 prekršajni naloga, od kojih je 78 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 10 vozača.

 

OSTALI DOGAĐAJI

Dana 06.08.2021.godine oko 08,10 sati u PS Vitez je prijavljen požar u firmi „PAM COLOR“ u mjestu Dubravica, Općina Vitez. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Vitez, kao i vatrogasci DVD Stari Vitez koji su lokalizovali navedeni požar.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik, koji poduzimaju i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do navedenog događaja.

 

 

 

                                                                                                     URED KOMESARA