Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla u Donjem Vakufu

0
68
plakatpredstavaMujo

 

plakatpredstavaMujo

Na pozornici Doma kulture u Donjem Vakufu u utorak 26. septembra biće odigrana komedija “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla”, reditelja Harisa Pašovića.

Predstava je nastala u koprodukciji East West Centra Sarajevo i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a osvojila je mnoge nagrade na festivalima širom BiH, ali i srca publike gdje god je odigrana. Mujo i Fata su mladi par koji proživljava sve probleme bh. stvarnosti. I smiješno i tužno, ali uvijek istinito, bh. realnost se nemilosrdno razotkriva pred njima i gledaocima.

Mujo i Fata, kroz međusobni dijalog i dijalog sa publikom silaze u samo “srce tame”, suštinski problem u životu savremenih stanovnika BiH. Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” potiče publiku na kritičko mišljenje. Na pametan i zabavan način, predstava ohrabruje samostalno promišljenje o politici, društvu, medijima, a prije svega slobodi.

U predstavi učestvuju mladi bh. glumci predvođeni sa Sašom Handžićem i Džanom Džanićem. U igranom filmskom dijelu glavnu ulogu igra Enes Salković, a pored njega igraju Zenički glumci Mugdim Avdagić, Lana Delić, Hazim Begagić, Adis Mehanović, Miroljub Mijatović, Faketa Salihbegović- Avdagić, Lana Zablocki- Džehverović i Anđela Ilić. U predstavi se uživo izvode nove i stare pjesme beogradskog benda S.A.R.S.    Iako je ova priča jednog od najvećih evropskih pisaca prošlog vijeka  napisana 1907. godine, ona djeluje kao da je napisana danas.

Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” u donjovakufskom Domu kulture su u utorak 26. septembra s početkom u 19 sati, a cijena ulaza je 5 KM.

Predstavu organizuje JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf. Medijski pokrovitelj je Radio Donji Vakuf.