Muftijstvo travničko: Uručena vrijedna donacija Porođajnom odjelu Kantonalne bolnice u Travniku

0
62

Muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović i Koordinatorica Muftijstva za rad sa ženama prof. Lejla Bešo-Haskić posjetili su Porođajni odjel Kantonalne bolnice u Travniku i tom prilikom donirali sredstva neophodna za poboljšanje uvjeta rada ovog Odjela.

-Radi se o akciji pomoći koja je započeta u mjesecu oktobru a u koju su se uključili i svi Medžlisi ovog Muftijstva. Donirana su higijenska sredstva kako za majke tako i za bebe, posteljine, čajevi za dojilje i ostale slične potrepštine. Akciji su se pridružile i Organizacije džemata Oberentfelden-Švicarska: Ahlak, Izba i Madi-Muki na čelu sa gospođom Nusretom Purić koji su donirali novčana sredstva za kupovinu potrebnih artikala kao i odjeću koja je uručena Odjelu Pedijatrije KB Travnik, stoji u saopštenju za javnost Muftijstva travničkog. 

Osoblje Porođajnog odjela na čelu sa dr. Fatimom Ćurić-Ljevaković nisu krili svoju radost te su se zahvalili svima koji su učestvovali u ovoj akciji. Muftija dr.Adilović kazao je da se nada da će ova akcija biti nastavljena i u buduće.