MSŠ Donji Vakuf danas organizirala okrugli sto na temu: „Izaberi život a ne drogu“

0
321

Danas u kino sali Mješovite srednje škole u Donjem Vakufu,održan okrugli sto i prezentacija na temu : Izaberi život a ne drogu“, koji su uspješno realizirali učenici ove škole zajedno sa svojim profesorima.

Ovom prilikom pedagogica Mješovite srednje škole Donji Vakuf,  Ajsela Sultanović sa učenicima treceg razreda Gimnazije aktuelizirala je pomalo zapostavljenu  temu o narkomaniji i ovisnostima. U okviru istog srednjoškolci su izveli kratki performans sa temom svjedočenje ovisnika sa kratkim osvrtom na ovisnost i prevenciju ovisnosti.

Iako je današnja tema okruglog stola bila namjenjena roditeljima, pozivnice su bile odaslane svim roditeljima  prvih razreda i Vijecu roditelja, te predstavnicima Centra za socijalni rad  Donji Vakuf, Doma zdravlja Donji Vakuf ,Policijske stanice , Općine Donji Vakuf, okruglom stolu su samo prisustvovali iz  Policijske stanice i Centra za socijalni rad.  Nazalost, interesovanje za ovaj okrugli sto pokazao je i mali broj roditelja koji se i odazvao.

Učenice koje su radile predavanje i performan su : Kapetan Medina,Gudić Ajla, Jusić R. Adna, Jusić A. Adna, Đukic Firdevsa,Bektaš Selma i Daul Ajla. U organizaciji okruglog stola pomogli su svi ucenici 3 razreda Gimnazije.

Podršku ovom projektu pored navednih dali su i direktor Mješovite srednje škole Asim Orahovčić i profesorica Ajla Sušić.