Monodrama „Điđa iz Džordžije ili sevdah na američki način“ na manifestaciji „Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2019“ u Travniku

0
76

 

Monodrama „Điđa iz Džordžije ili sevdah na američki način“  dio je autorskog programa „Trilogija sevdaha“ spisateljice Vernese Manov.

Od prvog scenskog uprizorenja  monodrame 17.07.2019. u Konjicu, a zatim prikazivanja ovog zanimljivog književno- muzičko-scenskog programa u Jajcu, Bugojnu, Donjem Vakufu, Prozoru, po riječima autorice stalno raste  zainteresiranost publike i organizatora iz drugih gradova u zemlji i izvan nje, a odigrane i ugovorene reprize idu u prilog kazanom.

Autorica je  poziv organizatora manifestacije „DANI ŠEJHA ABDULVEHABA ILHAMIJE ŽEPČAKA 2019“ da monodramu prikaže i pred travničkom publikom prihvatila i iskazala posebnu radost izvođenja svoje monodrame na jednoj ovakvoj manifestaciji.

Travnička publika će monodramu imati priliku pogledati 19.11. 2019.godine u  atelijeru rodne kuće Ive Andrića sa početkom u 19 sati.

Prilika je ovo da uz Điđin sevdah na američki način mnogobrojni zaljubljenici književnosti, teatra i sevdaha uživaju u nesvakidašnjoj priči koja svjedoči autoricinu ljubav i interesovanje da zanimljivim umjetničkim pristupom temama iz ova tri umjetnička segmenta približi publiku vrijednostima umjetnosti, bosanskog jezika i književnosti i teatra i u današnjici.

Izvanredan odabir sevdalinki, humoristični i realni momenti sevdisanja, te nikad dovoljno afirmisane teme iz života bh žene, razlog su zbog kojeg vrijedi biti dio publike prilikom izvođenja ove monodrame.

SVI STE DOBRO DOŠLI DA SEVDIŠETE UZ ĐIĐIN SEVDAH NA AMERIČKI NAČIN!