“Momci sa Vrbasa” poraženi u 2. kolu od ekipe KK Bratunac

0
62
Izvještaj KK Promo Donji Vakuf:
U subotu, 23. oktobra, u Bratuncu je odigrana utakmica 2. kola Prvenstva BiH za košarkaše između KK Bratunac i KK Promo Donji Vakuf, koji su domaći košarkaši riješili u svoju korist rezultatom 88:74 (24:20; 21:11; 20:26; 23:17). Za Promo u ovoj utakmici nisu nastupili povrijeđeni Cartwright i Mulaomerović, a da stvar bude još gora, na utakmicu nije otputovao ni prvi trener, Boban Ninić, zbog bolesti. U takvom odnosu snaga teško je i bilo očekivati bolji rezultat. Sa skraćenim rosterom moralo se djelimično odustati od prepoznatljive agresivne igre u odbrani, koja energetski iscrpljuje igrače i donosi veliki broj ličnih grešaka. Bratunac je bio bolja ekipa u prvom poluvremenu, koje su, na krilima bivšeg igrača Proma Antonia Wadea, riješili u svoju korist sa 14 poena razlike (45:31). U nastavku, Promo je zaigrao mnogo bolje, odličnom Iliću u napadu se priključio Gatling i treći period Promo dobija sa 6 razlike. Na početku zadnje četvrtine trojka Ilića spušta prednost domaće ekipe na svega 5 poena, no Promo ne koristi dva napada za potpuni priključak. Nakon toga Bratunac pravi seriju 10:0 i praktično rješava pitanje pobjednika. Najbolji igrač utakmice bio je Antonio Wade sa 28 poena i 8 asistencija, dok su Nikola Ćirković i Andrija Drašković dali po 18 poena. U ekipi Proma sjajan je bio Aleksandar Ilić sa 25 poena (šut iz igre 8/11), Shane Gatling dao je 21, Dylan Carl 10 (10 skokova), Admir Džihan i Dino Alkić po 5, te Ivan Pendić i Mudžahid Smajlović po 4 poena. Dodajmo da su, sada već po tradiciji kada gostujemo u Bratuncu, večerom počastili naši Vakufljani Biljana Nenad Đurković i njen brat Miroslav Nenad, na čemu im još jednom zahvaljujemo. Boravak u Bratuncu iskoristili smo da Bilji i Mićku uručimo poklone, zlatne članske karte KK Promo.
Osim toga, lijepo je u publici bilo vidjeti i naše Mlinareviće, koji tradicionalno prate Momke sa Vrbasa, čak i u najudaljenije dvorane. Hvala im za sve ove godine.
U narednom kolu Promo će konačno odigrati i prvu domaću utakmicu, a u Donji Vakuf dolazi ekipa Zrinjskog iz Mostara. Dosadašnji susreti ova dva kluba uvijek su nudili dobru i uzbudljivu košarku, u kojoj je pobjednik odlučivan u zadnjim sekundama. Nadamo se da će do tad biti dozvoljeno prisustvo publike i da ćemo, uz njihovu pomoć, uspjeti nadomjestiti povrijeđene igrače.