Momci sa Vrbasa osvojili prvi Promo Kup

0
57
Izvor: KK Promo
U petak i subotu u Donjem Vakufu održan je prvi Promo kup, košarkaški turnir za seniore, a u finalu su se sastale ekipe KK Promo Donji Vakuf i OKK Spars Ilidža. Ova utakmica privukla je preko 500 gledalaca, koji su mogli uživati u odličnoj košarci.
Prije početka susreta prisutni su fatihom i minutom šutnje odali počast nedavno preminuloj našoj navijačici, ekonomskoj direktorici kompanije Promo, našeg generalnog sponzora, po kojem i nosimo ime – Senadi Čolak.
Utakmica je završila pobjedom Proma rezultatom 82:71 (25:20; 20:23; 14:14; 23:14) Većim dijelom susreta vodila se izjednačena borba. Spars je bolje otvorio, ali vrlo brzo se bude igrači Proma i okreću rezultat u svoju korist. U drugoj četvrtini Promo odlazi na plus 11, bilo je 39:28, ali Spars uzvraća serijom 10:0 i u potpunosti hvata priključak. Treći period obilježile su čvrste odbrane i nijedna ekipa nije postigla više od 14 poena. U zadnjem periodu, nošeni fantastičnim navijanjem, Momci s Vrbasa odlaze na nedostižnu prednost i mirno privode susret kraju. U ekipi Spars najefikasniji je bio Filip Jović sa 15 poena, Luka Majstorović dao je 14, Aleksa Gatarić 12, Harun Zrno 10 poena. Za Promo, Jordan Watson dao je 17, Nikola Šućov i Eric Bush po 14, Ajdin Toskić 11, Eman Šertović 10, Alonzo Campbell 9, Dino Alkić 4 te 3 poena Benje Bajramovica !
Momci s Vrbasa na ovom turniru pokazali su da će biti itekako konkurentni u narednoj prvoligaškoj sezoni, a naš Žuti tornado, najbolji navijači na svijetu, potvrdili su još jednom, ono što svi vrlo dobro znamo, u Promo areni niko ne može računati na sigurne bodove.