Modernu sportsku dvoranu Donji Vakuf trebao bi dobiti na Dan općine

0
62

Prije nekoliko godina u Donjem Vakufu je počela izgradnja moderne Gradske sportske dvorane koja bi, prema riječima načelnika općine Donji Vakuf Huse Sušića, trebala biti u funkciji do septembra ove godine.

– Dvorana je polovinom prošle godine pokrivena i s tim su stvoreni uvjeti za dalji nastavak radova. Općina Donji Vakuf je donijela odluku o novom zaduženju od 800.000 KM i dvorana bi trebala biti završena do Dana općine Donji Vakuf 14. septembra – kazao je Sušić.

Istaknuo je da je tokom izgradnje dvorane bilo mnogo problema oko projektne dokumentacije.

– Završen je konkurs za izgradnju stolarije u sportskoj dvorani i narednih 30 dana trebali bi biti završeni radovi kada je u pitanju stolarija. Uskoro ćemo raspisati konkurs za razvođenje struje, grijanja i fasadnih radova, a nekad u augustu trebao bi se postaviti parket i urediti unutrašnjost dvorane – rekao je Sušić.

Sušić je još jednom istaknuo da se iskreno nada da se neće dogoditi neki problemi i da će dvorana biti otvorena do Dana općine.

– Jedva čekam kada će mnogobrojni sportski kolektivi moći trenirati u svojoj dvorani i u svom gradu. Već nekoliko godina sportaši iz Donjeg Vakufa prave odlične rezultate, a nemaju adekvatne uvjete za treninge. Uskoro će se to promijeniti i onda će imati mogućnost još bolje predstavljati grad na Vrbasu – istaknuo je Sušić.

Sportisti jedva čekaju završetak radova

Haris Hadžić, predsjednik košarkaškog kluba “Promo” Donji Vakuf koji se natječe u A1 ligi BiH i godinama svoje domaće utakmice igra u Travniku, kazao je da jedva čeka da se izgradnja dvorane završi.

 

– Što se tiče košarkaškog kluba Promo Donji Vakuf, mi smo već odavno prešli granice realnog opstanka i možda smo i jedini u natjecanjima KS BiH koji su sve svoje utakmice gosti. Borimo se i držimo u vrhu zahvaljujući entuzijazmu i naravno vjerujući da ćemo dočekati dan kad ćemo zaigrati u svom gradu, u svojoj dvorani, pred našom publikom i to je za nas ostvarenje sna – kazao je Hadžić.

Hadžić je istaknuo da košarkaški klub Promo ima izvrsnu suradnju s načelnikom općine. – S izgradnjom dvorane će sve biti drukčije. Otvorit će se nove mogućnosti, djeca će imati normalne uvjete za rad i onda naravno mora doći i bolji rezultat – istaknuo je Hadžić.

Esad Ugarak (41.), nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Prvoj osnovnoj školi u Donjem Vakufu i osnivač Odbojkaškog kluba “AS” rekao je da svi jedva čekaju da se dvorana završi.

– Dvorana koja je u izgradnji će svim klubovima biti od velike pomoći, jer sad svi sportski klubovi treniraju u sali Mješovite srednje škole što će se uskoro, nadam se promijeniti. Izgradnjom dvorane će biti svi zadovoljni – rekao je Ugarak.

 

izvor:avaz