MNK Radnik 2022 upisao veliku pobjedu

Noćas je u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu u okviru šestog kola Prve futsal lige FBiH- grupa Zapad, MNK Radnik 2022 je ugostio ekipu MNK Mujo Hrnjica iz Velike Kladuše i u sjajnoj i neizvjesnoj utakmici slavio pobjedu rezultatom 7:5.

Gosti iz Kladuše su bolje otvorili utakmicu i došli do ranog vodstva preko Turić Elmira. Tri minuta kasnije, nakon sjajnog proigravanja Došlića, Tutkur Tarik donosi poravnanje.
Pet minute kasnije, Došlić Mirnes svojim golom donosi potpuni preokret.

Rezultatom 2:1 se otišlo na desetominutnu pauzu, a drugo poluvrijeme je donijelo pravu dramu s mnogo preokreta. Nakon četiri minute igre, gosti dolaze do izjednačenja, ali već u sljedećem napadu, Došlić ponovo dovodi MNK Radnik u vodstvo.

Odmah nakon toga, domaći padaju u igri, što Kladušani koriste i u samo dvije minute dolaze do potpunog preokreta, tako da je 13 minuta prije kraja, rezultat glasio 3:4.

Ali donjovakufski nogometaši se ne predaju, svim silama keću u napad, što im se isplatilo u 32. minuti kada dolaze do izjednačenja. Ponovo je strijelac bio Došlić Mirnes. Naši momci se nisu zaustavili, pa već u sljedećoj minuti dolaze do novog preokreta. Nakon sjajne kontre, za 5:4 je pogodio Smajić Ammar.

Nakon toga, trener MNK Mujo Hrnjica uvodi dodatnog igrača u polje, što ponovo koristi Došlić koji sa svoje polovice terena postiže novi pogodak za 6:4.
Gosti iz Kladuše se ne predaju i 90 sekundi prije kraja postižu novi pogodak i tako produžuju nadu u pozitivan rezultat. Međutim, nastavljaju rizikovati s dodatnim igračem u polju i pred sami kraj primaju i sedmi pogodak. Ponovo je sa svoje polovice, svoj peti gol noćas postigao Došlić Mirnes, za konačni rezultat, 7:5.

Više od 600 gledaoca je svjedočilo trećoj pobjedi domaće ekipe, koja nakon šest odigranih kola ima skor od 3 pobjede, jednog poraza i jedne neriješene utakmice, s tim da su jedno kolo bili slobodni.
Sljedeće, sedmo kolo gostuju u Bihaću, kod ekipe MNK Bihać 1260.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print