Mladi u Travniku dobili centar “Druga kuća”

0
44

Društveni centar za djecu i mlade “Druga kuća” otvoren je danas u Travniku, a riječ je o projektu Centra za edukciju mladih (CEM) kojem je cilj osigurati mladima zdravo i sigurno okruženje za druženje, edukaciju i unaprjeđenje vještina.

Direktor CEM-a Adis Arnautović kazao je da je centar “Druga kuća” otvoren zahvaljujući Općini Travnik, koja je ustupila zgradu u središtu grada, te prijateljima i kompanijama koje podržavaju ovu organizaciju.

Cilj nam je da ‘Druga kuća’ postane prostor u kojem će se mladi osjećati sigurno, u kojem će biti okruženi pozitivnim uzorima i uživati u okruženju, bez alkohola, droge i nikotina. Tu će imati na raspolaganju brojne edukacijske programe, od biznis inkubatora, do raznih treniga kojima želimo osnažiti mlade kako bi postali što poduzetniji i što više sudjelovali u raznim projektima, kazao je Arnautović.

Arnautović je dodao da su djeci i mladima u Travniku do sada na raspolaganju bili programi koje su za njih, uglavnom, organizirali stariji, dok će sada imati priliku započeti vlastite projekte.

CEM Travnik proteklih godina je realizirao brojne projekte kojima je cilj unaprijediti položaj mladih te povezati ih s vršnjacima iz cijele Europe.

                                                                                                                                                         /izvor:drukciji.ba/