Mladi donjovakufski glumci nastupit će na festivalu u Konjicu

Od 15. do 23. aprila u Konjicu će biti održan XXII festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u organizaciji Amaterskog pozorišta “Neretva” Konjic.

Bit će prikazano 26 predstava iz više od 20 gradova naše zemlje, a svoje mjesto u programu Festivala našla je i predstava “Šahovska antibajka” donjovakufske Omladinske scene, koju vodi Amer Čolak Čola, a koja djeluje u Centru za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf.

U predstavi igraju učenici Mješovite srednje škole Donji Vakuf: Esma Čaluk, Azra Opardija, Almasa Verem, Faris Huber i Samed Hadžić, kao i učenica Prve osnovne škole Naida Kapetan. Svoj nastup donjovakufski glumci imat će u četvrtak, 18. aprila, u 17:00 sati, a tokom boravka u Konjicu prisustvovat će i teatarskim radionicama, okruglim stolovima i predstavama drugih srednjoškolskih trupa.

Zadnji put naš grad imao je predstavnika na najvećem okupljanju glumaca srednjoškolskog uzrasta u BiH 2016. godine, kada su učenici Mješovite srednje škole Donji Vakuf pod mentorstvom profesorice Nedžle Krnjić imali izuzetno zapažen nastup i našli se među nagrađenim predstavama.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print